Press

Downloads & Links

Nieuws & info

Huis-Aan-Huis tour

Video afspelen

Them Dirty Dimes kondigt een bijzondere albumtour aan. De band gaat namelijk coronaproof het land in, langs alle fans die meegedaan hebben aan de crowdfunding van hun debuutalbum In Gold We Trust.

Popronde 2021

Na 2020, is Them Dirty Dimes in 2021 opnieuw geselecteerd voor de popronde! Tussen 11 september en 24 november doet de popronde-karavaan 42 steden verspreid door Nederland aan. 

Album

Video afspelen

In Gold We Trust is het ambitieuze debuutalbum van Them Dirty Dimes. De Groningers lieten zich voor dit album muzikaal en thematisch inspireren door de decennia voor de oorlog. 

Keep Diggin'

Video afspelen

Na een gerucht over goud in het Groningse landschap slaat de goudkoorts toe. Alle dorpelingen trekken de natuur in op zoek naar goud, terwijl maar één man echt profiteert van de goudkoorts.

Empty Pockets

All songs written by Johan Stolk*  //  Recorded, mixed & produced by Bernard Gepken at SSE Noord  //  Mastered by Thomas Harsem at Interval Mastering  //  Artwork: Wytse Sterk  //  Photography: Jasper Bolderdijk  // 

Hoe vang je de energie van een festivalfavoriet op een studioalbum? Na het goed ontvangen debuutalbum In Gold We Trust (2021) hebben jeugdvrienden Gijs de Groot en Johan Stolk met Them Dirty Dimes de blaren op de vingers gespeeld. Als alternatief voor hun door corona gecancelde albumtour gingen ze langs meer dan 70 crowdfunders om op de stoep te spelen, vervolgens werden ze een van de meest geboekte Popronde-acts en stonden ze op festivals als Rotterdam Bluegrass Festival, Stadspark Live en TakeRoot.

Al dat spelen brengt live een enorme bezieling en energie in de muziek, die je het liefste ook vangt in de studio. En zo besloten ze de handen ineen te slaan met producer Bernard Gepken (Daniël Lohues, Tangarine, Rob Dekay) en Frans Hagenaars (Excelsior Recordings). Omringd door een team van de beste studiomuzikanten speelden ze de nummers live in in de studio aan het Amsterdamse IJ. Met de toevoegingen van Mischa Porte, Ferry Lagendijk, David Gram en vele anderen, de arrangementen van Reyer Zwart en een sessie met de Dutch String Collective kun je wel zeggen dat de mannen all-in zijn gegaan.

Maar het laat ze zeker niet met lege handen achter. Empty Pockets is een album met elf sterke nummers die worden vertolkt met de live feel van Springsteens Seeger Sessions. Een plaat die niet alleen muzikaal klopt, maar waar volgens goede Americanatraditie ook veel aandacht is besteed aan de teksten. Van een zwart sprookjesachtig duet met VanWyck tot de Dylanesque Hangman; Them Dirty Dimes kennen de kracht van een goed verhaal. Zoals de albumtitel doet vermoeden gaan de meeste nummers over verlies, maar altijd met de kenmerkende relativering van de goedgemutste heren.