CROWDFUNDING

Over onze crowdfundingcampagne

IN GOLD WE TRUST

We zijn er klaar voor: na een jaar repeteren, schrijven en optreden duiken we de studio in voor onze allereerste plaat! De nummers vliegen van swing en dixieland naar gypsy en New Orleans jazz, en nemen je mee van doemprekers tot Amerikaanse goudzoekers.

Om dit album waar te maken hebben we jullie hulp nodig. Dat kan op meerdere manieren! Door het album nu alvast te bestellen bijvoorbeeld, of door ons bij je thuis uit te nodigen.

CROWDFUNDING

De crowdfunding werkt heel simpel: door nu alvast iets van ons af te nemen zorg je ervoor dat wij onze studiokosten kunnen betalen.

Als dank voor je steun willen we je natuurlijk belonen. Als ‘funder’ zorgen we ervoor dat je je pakket dit najaar (2020) in huis hebt! Ver voor de officiële releasedatum. Daarnaast geven we je een kijkje achter de schermen én kun je kiezen voor mooie extra’s. Wees er snel bij, want sommige pakketten zijn gelimiteerd!

PLANNING & STATUS

Eind juni duiken we de studio in van Harmen Ridderbos (Town of Saints, Electropoëzie). We doen dit niet alleen: we hebben een aantal fantastische sessiemuzikanten gevonden om met ons mee te werken! Trombone, klarinet en saxofoon: verwacht een geweldig gevarieerd geheel.

Natuurlijk persen we alles op pikzwart vinyl, glanzende cd’s en alle streamingplatforms.

Vragen of opmerkingen?

Neem gerust contact op:
info@themdirtydimes.nl

Voorwaarden

Pakketten & Releaseshow

Aalmoezenier

Crowdfunding pakketten

Onze Aalmoezenier pakketten bestel je simpel en snel via de webwinkel. Let bij het bestellen goed op het invullen van de juiste contactgegevens. De pakketten worden in het najaar van 2020 verstuurd, zodat je als ‘funder’ het eindresultaat al ver voor ver release kan bekijken en beluisteren.

De Gelukzoeker (pakket 1)
Dit pakket bevat een digitale download van ons album. Aankomend najaar (2020) ontvang je een code waarmee je het album kan downloaden. Je kan dus al ver voor de release het album op je computer, telefoon of ander apparaat beluisteren! 

De Schatgraver (Pakket 2)
De Schatgraver bevat een digitale download, een CD en 2 tickets voor de releaseshow begin 2021. De digitale download en de tickets voor de releaseshow ontvang je digitaal, de CD wordt in net najaar van 2020 al opgestuurd. 

De Gouddelver (Pakket 3)
De Gouddelver bevat een digitale download, het album op plaat (vinyl) en 2 tickets voor de releaseshow. De digitale download en de tickets voor de releaseshow ontvang je digitaal, de plaat wordt aankomend najaar (2020) opgestuurd. 

De Alchemist (Pakket 4)
Dit all-inclusive pakket bevat een digitale download, het album op CD en vinyl, een limited Edition t-shirt en 4 tickets voor de releaseshow. De digitale download en tickets voor de releaseshow ontvang je per mail, het t-shirt, de cd en plaat worden dit najaar (2020) opgestuurd.

Let op: 
1) Binnen Groningen, Drenthe en Friesland rekenen wij geen verzendkosten. Bestellingen uit de overige provincies versturen wij per PostNL, hiervoor rekenen wij het PostNL tarief van €6,95.
Woon je in het buitenland? Dan versturen wij via DHL en rekenen de door DHL gegeven verzendkosten. 
2) Het t-shirt design wordt deze zomer bekend gemaakt. Het t-shit gedrukt worden in het art-work van het album.
3) Door de coronacrisis wachten wij nog even met het vastleggen van de releaseshow. Wel weten we dat deze in het begin van 2021 zal plaatsvinden. Maar, niet getreurd! Bestel je tijdens deze crowdfundingsactie, dan krijg je dit najaar al je bestelde pakket! Vér voor de releasedatum dus!

De Goudmijn

Live pakketten

Na bestelling van één of meerdere livepakketten in de webwinkel, nemen wij zo snel mogelijk contact op voor het plannen van een datum en het kortsluiten van alle details. Onze Crowdfundingspakketten zijn vanaf het najaar (2020) beschikbaar. Mocht het (huiskamer)concert plaatsvinden voordat wij onze pakketten binnen hebben, dan worden de bij het livepakket behorende artikelen verstuurd zodra deze bij ons binnen zijn.

Huiskamerconcert 1
Het ‘huiskamerconcert 1’ pakket bevat een akoestisch optreden van Gijs en Johan, op een locatie naar keuze. Dit optreden duurt 30 minuten. Daarnaast ontvang je een digitale download van ‘In Gold We Trust’ aankomend najaar (2020).

Huiskamerconcert 2
Het ‘huiskamerconcert 2’ pakket bevat een akoestisch optreden van de gehele band, op een locatie naar keuze. Dit optreden duurt 2x 20 minuten. Daarnaast krijg je De Schatgraver (pakket 2) of De Gouddelver (pakket 3). 

Concert
Het ‘Concert’ pakket bevat een versterkt optreden van de gehele band, op een nader te bepalen locatie. Dit optreden duurt 2x 40 minuten. Daarnaast ontvang je De Alchemist (pakket 4). 

Let op: 
1) Binnen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe worden geen reiskosten berekend. Voor alle overige provincies rekenen wij een kleine reiskostenvergoeding. Hierover nemen wij contact op.

2) Houd er rekening mee dat we redelijk wat ruimte nodig hebben om te spelen. Daarnaast produceren we behoorlijk wat geluid. Twijfel je over de ruimte of volume? Neem gerust contact op!

3) Tijdens ons liveconcert nemen we apparatuur mee om een ruim café te kunnen versterken. Ga uit van een man of 100 maximaal. Mocht je het ‘Concert’ pakket kopen en het Ziggodome uit te verkopen? Laat het dan even weten, dan zorgen we voor een grote geluidsset. 

4) De keuze van de cover dient minimaal 1 maand voorafgaand aan het optreden doorgegeven te zijn aan de band. 

Verzenddatum pakketten

Najaar 2020

We streven erna om bestelde pakketten vóór de gure herfstdagen te bezorgen. We gaan zelf uit van medio oktober. De definitieve datum volgt snel, we houden je uiteraard op de hoogte! 

Releaseshow

Begin 2021

Plannen gedurende de coronacrisis is lastig. Niemand weet wanneer horeca en podia hun deuren weer mogen openen. Daarom hebben wij het volgende bedacht: de releasedatum zal begin 2021 plaatsvinden, zodat we (met iets grotere) zekerheid kunnen zeggen dat deze gewoon doorgang kan vinden. Maaaaaar, omdat we alle ‘funders’ zo dankbaar zijn, versturen we onze pakketten aankomend najaar (2020) al! Terwijl de platen nog warm zijn van het persen, sturen wij ze al op. Alle funders kunnen op deze manier al ver voor de releasedatum ons eerste album al grijs draaien! 

Uiteraard houden we uitgebreid op de hoogte over de verwachte leverdatum van de pakketten, de releaseshow en alle andere activiteiten rond het eerste album. 

Vragen of opmerkingen?

Crowdfunding pakketten

PAKKET 2

CD, Download & Tickets

“De Schatgraver”

PAKKET 3

Vinyl, Download & Tickets

“De Gouddelver”

PAKKET 4

CD, VINYL, T-Shirt, DOWNLOAD & tickets

“De Alchemist”

Doneren

Golden times voor Them Dirty Dimes

Wil je ons wel steunen, maar hoef je er niets voor terug? Dat kan! We hebben een product geactiveerd waar je kan kiezen uit bedragen tussen de €5,00 en €150,00.

We geven de optie om te doneren, maar natuurlijk doen wij er graag wat voor terug. Mocht je dus toch liever het album op cd, vinyl of als download willen ontvangen:  klik dan hier!

Vragen? Neem gerust even contact op via info@themdirtydimes.nl

Bepaal zelf wat je geeft

 • Bepaal zelf je bedrag
 • Steun Them Dirty Dimes

Bepaal zelf wat je geeft

huiskamerconcert 1

Door Gijs & Johan

Pakket 1, een huiskamerconcert
 en een cover naar keuze

huiskamerconcert 2

them dirty dimes

Pakket 2 of 3, een huiskamerconcert
 en een cover naar keuze

Concert

them dirty dimes

Pakket 4, een ‘full band’ concert
 en een cover naar keuze

Live pakketten

Haal Them Dirty Dimes live in huis!

Veelgestelde vragen

 • Wat gebeurt er met mijn geld?
  Door één van onze pakketten te kopen help je ons met de financiering van ons eerste album ‘In Gold We Trust” graag nog aanvullen met “Met jullie bijdrage kunnen we de nummers opnemen, het artwork laten verzorgen en alles laten drukken op vinyl en cd.

 • Is bestellen/crowdfunden betrouwbaar via ThemDirtyDimes.nl?
  In één woord: Ja! Onze website is optimaal beveiligd. Er is ervoor gekozen betalingen te laten verlopen via Mollie. Deze partner is een expert in het verwerken van betalingen op een veilige en transparante manier.  Samen met onze web-beveiliging kunnen we volmondig zeggen dat bestellen/crowdfunden via onze website betrouwbaar is. 

 • Hoe word ik op de hoogte gehouden van het verloop van een project?
  Na het bestellen van een product in onze webshop ontvangt u als eerst een bevestiging. Hierin vindt u uw bestelgegevens. Na deze bestelling kunt u inloggen op onze website, zodat u ten alle tijden bij uw gegevens kunt. Na uw bestelling komt u in onze ‘fundersdatabase’. Deze database met e-mailadressen houden we op de hoogte van de status van het project. Daarnaast maken we blog’s, video’s en foto’s tijdens het geheel proces. 

 • Wanneer kan ik mijn bestelde items verwachten?
  De verzenddatum van de pakketten staat gepland voor het najaar van 2020. Je ontvangt je bestelde items ver voor de officieel releasedatum, als dank voor je funding! De officiële releasedatum zal plaatsvinden in het begin van 2021 
 • Kan ik mijn bestelling wijzigingen? 
  Wanneer je bestelling betaald en bevestigd is, kan je deze niet meer wijzigen. Mocht je toch een wijziging willen aanbrengen, neem dan gerust even contact op met info@themdirtydimes.nl

 • Kan ik producten retourneren?
  Wanneer een product beschadigd of kappot is, kan je het product retourneren. Stuur hiervoor een e-mail naar info@themdirtydimes.nl

 • Op welke wijze kan ik betalen? 
  Betalingen op de website kunnen gedaan worden middels iDeal. De betalingen worden geregeld door Mollie. Mollie regelt betalingen van zo’n 80.000 bedrijven op een veilige wijze. 
 • Hoe worden verzendkosten berekend?
  De verzendkosten worden berekend op basis van je postcode. Is de postcode niet geregistreerd? Geef het even door via info@themdirtydimes.nl
 • Wie levert uw bestelling?
  In Groningen, Drenthe en Friesland  bezorgen wij zelf. De overige provincies worden bezorgd door PostNL
 • Welke verzendcategorieën zijn er?
  Er zijn twee verzend categorieën. Voor alle digitale producten (denk aan de download van het album) hoef je natuurlijk geen verzendkosten te betalen. Alle pakketjes die we op sturen vallen onder de ‘fysieke’ verzendcategorie. Hiervoor brengen we de verzendkosten van PostNL in rekening.
 • Mijn bestelling is verzonden, kan ik deze volgen?
  Zodra wij een Track & Trace code van PostNL hebben ontvangen, sturen wij deze per mail. Van de pakketjes die wij zelf bezorgen krijg je vooraf bericht per e-mail.
 • Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?
  De verzenddatum van de pakketten staat gepland voor het najaar van 2020. De officiële releasedatum van het album zal begin 2021 plaatsvinden. 
 • Kan ik producten retourneren en ruilen?
  Ja! Neem hiervoor contact op met info@themdirtydimes.nl

Heb je een andere vraag? Mail gerust: info@themdirtydimes.nl

Them Dirty Dimes

info@themdirtydimes.nl
IBAN: NL31 ABNA 0875 3713 61 
KVK: 77575717
BTW: NL 861 051 919 B01